userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

Nastavlja se uspješna suradnja s Hrvatskim institutom za povijest

AGM nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskim institutom za povijest. Na primjer odnedavno je u zajedničkoj nakladi izašlo nekoliko knjiga povijesnoga karaktera - npr. Hrvatski nogomet u doba cara, kralja, poglavnika i maršala ili Sovjetski zločin u Katynskoj šumi - a uskoro izlazi i knjiga Raspad Jugoslavije i stvaranje hrvatske države, autora Davora Marijana i Nikice Barića.  

Hrvatski institut za povijest slijednik je Instituta za historiju radničkog pokreta Hrvatske i Instituta za suvremenu povijest. Pod imenom Instituta za suvremenu povijest djelovao je od 1990. do 1996. godine, kada je potreba za sveobuhvatnijim istraživanjem i razumijevanjem hrvatske povijesti urodila novim nazivom. Hrvatski institut za povijest od tada pokriva povijest u razdoblju od ranog srednjeg vijeka do najnovije povijesti.

Rezultati rada Instituta mogu se iščitati u brojnim izdavačkim pothvatima, a neke od njegovih knjiga možete nručiti po sniženoj cijeni u našem web shopu. Eve nekih naslova koji bi vas mogli potaknuti da ih nabavite i pročitate u ovomu mjesecu, kada se obilježavaju neke obljetnice iz vremena Drugog svjetskog rata i poratnih zbivanja: Obavještajni centri, OZNA i UDBA u Hrvatskoj (1942. – 1954.) , Nikada više Jugoslavija - Intelektualci i hrvatsko nacionalno pitanje (1929. – 1945.), Komunizam i čovjek - odnos vlasti i pojedinca u Hrvatskoj (1958. – 1972.), Josip Broz Tito i ratni zločini...

 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji