userId: 0
dborderId: 0
items: 0
dbitems: 0

AGM objavio roman Peruanke hrvatskog podrijetla

Još jedan novi naslov AGM-a u biblioteci "Hrvatska iseljenička knjiga". Roman Još dalje od tvojih tragova, s podnaslovom Moj put povratka kući, iz pera Zinke Saric, peruanske spisateljice hrvatskog podrijetla, bio je objavljen u Barceloni 2006. i u Peruu 2010. godine.  "Ovo zanimljivo djelo pomaže nam da otkrijemo beskrajnost našeg bića, ono predstavlja put koji moramo prijeći s glavnom junakinjom u potrazi za savršenstvom. Daje nam odgovore na mnoga pitanja i otvara vrata duše. Podučava nas kako da osjetimo milovanje morskog zraka i zvuk glazbe, kako da vidimo svoj odraz u lopoču dok se divimo njegovoj ljepoti", rekla je o knjizi Esperanza Rodríguez. 

"Ova žena, čiji je otac Hrvat, a majka Peruanka, kaže da je „zaražena“ duhovnošću otkako je rođena. Napisala je nekoliko knjiga o samopomoći, ali radije se smatra književnicom koja piše dušom i za dušu jer „s njom dolazimo na ovaj svijet i odlazimo s njega – novac potrošimo. Kad dođe trenutak smrti, ništa ne ide s nama“.

 

Zinka Saric Pardo uspješna je peruanska spisateljica rođena u Limi 1949. godine. Otac joj je Hrvat iz okolice Dubrovnika, a majka Peruanka. Već u srednjoj školi ističu se njezina tri talenta – za pisanje, glumu i slikanje. Dječja knjiga Ainhoa, la estrella que viene del norte (Ainhoa, zvijezda koja dolazi sa sjevera) objavljena 2004. godine u Limi, oborila je sve rekorde u prodaji na latinsko-američkom tržištu jednako kao i knjiga Ainhoa y Nael – el sueño de Thes (Ainhoa i Nael – Thesin san, 2005.) s više od 10 000 prodanih primjeraka. Treća knjiga u tom nizu nosi naziv Ainhoa regresa a su estrella (Ainhoa se vraća na svoju zvijezdu, 2007.), a četvrta Ainhoa la leyenda de Gaia(Ainhoa, legenda Gaia, 2011.). Te su knjige školska lektira.

 

OSTALE NOVOSTI

Pošalji