Niklas Rådstrć??m -45% Popust
GOST (GASTEN)

U proljeće 1857. godine Hans Christian Andersen započinje europsku turneju kako bi promovirao svoj novi roman Biti ili ne biti. Tom prigodom odlučio se odazvati i deset godina starom pozivu Charlsa Dickensa, da ga posjeti u njegovu domu. U međuvremenu dva su se književnika intenzivno dopisivala. Važan detalj iz njihova dopisivanja krije se u činjenici da Andersen nikad nije (dobro) naućio engleski, ali činjenicu da mu sam ne piše pisma nikad nije priznao Dickensu.
Dvojica pisaca na vrhuncu su svojih karijera, ali i puni divljenja i poštovanja jedan za drugoga. Međutim, susret će morati presložiti stvari i kratak roman Gost duhovito je djelo koje govori o snu o prijateljstvu i pisanju kao životnom pozivu, temeljeno na istinitom događaju. Iako čovjek iz druge kulture i paranoidnih, hipohondrićnih navika, Andersen na kraju ostavlja bitno drukćiji dojam na čitatelja od onog što ga je proizveo na obitelj Dickens. A u pozadini njegove posjete Dickensovima stvarna drama događa se Charlesu...
Nakon Andersenova odlaska na vratima sobe u kojoj je spavao osvanio je natpis: "Ovdje je danski pisac Hans Christian Andersen spavao pet tjedana koji su se obitelji činili kao cijela vječnost". Možda se i tom kratkom rečenicom ponovno potvrdilo pravilo prema kojem tekst prije govori o piscu nego o junaku... Niklas Rådstr??m, rođen 12. travnja 1953. u Stockholmu, danas naizmjenice živi u rodnom gradu i na otoku ??land u Baltićkom moru. Jedan je od najplodnijih švedskih autora. Odlikuju ga maštovitost, jasnoća i vješto snalaženje u različtim žanrovima: piše romane, poeziju, kratke proze, eseje, priće za djecu, scenarije, drame... U proljeće 1857. godine Hans Christian Andersen započinje europsku turneju kako bi promovirao svoj novi roman Biti ili ne biti. Tom prigodom odlučio se odazvati i deset godina starom pozivu Charlsa Dickensa, da ga posjeti u njegovu domu. U međuvremenu dva su se književnika intenzivno dopisivala. Važan detalj iz njihova dopisivanja krije se u činjenici da Andersen nikad nije (dobro) naućio engleski, ali činjenicu da mu sam ne piše pisma nikad nije priznao Dickensu. Dvojica pisaca na vrhuncu su svojih karijera, ali i puni divljenja i poštovanja jedan za drugoga. Međutim, susret će morati presložiti stvari i kratak roman Gost duhovito je djelo koje govori o snu o prijateljstvu i pisanju kao životnom pozivu, temeljeno na istinitom događaju. Iako čovjek iz druge kulture i paranoidnih, hipohondrićnih navika, Andersen na kraju ostavlja bitno drukćiji dojam na čitatelja od onog što ga je proizveo na obitelj Dickens. A u pozadini njegove posjete Dickensovima stvarna drama događa se Charlesu... Nakon Andersenova odlaska na vratima sobe u kojoj je spavao osvanio je natpis: Ovdje je danski pisac Hans Christian Andersen spavao pet tjedana koji su se obitelji činili kao cijela vječnostMožda se i tom kratkom rečenicom ponovno potvrdilo Niklas Rådstr??m, rođen 12. travnja 1953. u Stockholmu, danas naizmjenice živi u rodnom gradu i na otoku ??land u Baltićkom moru. Jedan je od najplodnijih švedskih autora. Odlikuju ga maštovitost, jasnoća i vješto snalaženje u različtim žanrovima: piše romane, poeziju, kratke proze, eseje, priće za djecu, scenarije, drame... Svjetsku slavu stekao je dramom Hitlerovo djetinjstvo 1984. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, među ostalima i najvažnije švedske književne nagrade za roman Dok se vrijeme bavi drugim stvarima 1992.Svjetsku slavu stekao je dramom Hitlerovo djetinjstvo 1984. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, među ostalima i najvažnije švedske književne nagrade "August" za roman Dok se vrijeme bavi drugim stvarima 1992.

str.112,  meki uvez, format 14 x 20
Cijena:  90.00 kn
Internet cijena: 49.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005