Branimir Čpoljarić
STARI ZAGREB OD VUGLA DO VUGLA

Već više od trinćst godina pažnju stanovnika grada Zagreba plijeni emisija Radio Sljemena Zagreb je najljepši grad s omiljenom špicom temeljenoj na istoimenoj pjesmi Ive Robića. U početku se zvala Zagreb od ugla do ugla. U toj emisiji autor-novinar Branko Špoljarić svakodnevno prića kratke dvije-tri minutne priće o zagrebaćkim ulicama i trgovima; njihovom nastanku, povijesti, znamenitim stanovnicima, zgodama i nezgodama, te raznim drugim događanjima vezanih uz njihovu dugaćku povijest. Emisija donosi, također, i pregršt iznimno zanimljivih štikleca iz povijest grada i njegovih stanovnika.
Za knjigu je izabrano 150 ulica i trgova Grića, Kaptola i Donjega grada, te niz štikleca koji na izuzetno zanimljiv način govore o povijesti grada i njegovih stanovnika. Gotovo sve te ulice i trgovi ilustrirane su crtežima, grafikama i starim fotografijama iz fundusa grada Zagreba, što ovom izdanju daje poseban šarm i čini ga jedinstveni i reprezentativnim.

Branimir Špoljarić rođen je 1937. g. u Zagrebu gdje je pohađao i završio klasičnu gimnaziju. Povijest je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1963. Nakon završetka studija radio je kao novinar i kolumnist u Vjesniku i Večernjem listu, te u raznim drugim periodićnim tiskovinama kao što su VUS, Arena, Vikend i sl. Od 1969. do 1994. godine radio je na 2. programu Radio Zagreba. Godine 1994. prelazi na Radio Sljeme kada pokreče i vodi emisiju Zagreb je najljepši grad. Izdanje u sunakladništvu s Muzejom Grada Zagreba.

str.360,  tvrdi uvez, format 21x27
Cijena  280.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005