Slawomir Mrožek -67% Popust
BALTAZAR AUTOBIOGRAFIJA

Od Autora
Zovem se Slawomir Mrožek, ali stjecajem okolnosti do kojih je u mojemu životu došlo prije četiri godine, moje novo prezime bit će znatno kraće: Baltazar. Dana 15. svibnja 2002. godine preživio sam moždani udar koji je rezultirao afazijom. Afazija je djelomično ili potpuno gubljenje sposobnosti služenja jezikom, uzrokovano oštećenjem nekih moždanih struktura.
Kada sam opet mogao govoriti i pokušao se vratiti radu, gospođa magistra Beata Mikolajko, po zanimanju logopedkinja, predložila mi je da u okviru terapije napišem novu knjigu. odlučio sam da će nositi naslov Dnevnik povratka - nastavak u vezi s Dnevnikom povrataka koji sam objavio 1996. Ali ovaj put govorim o onome što se dogodilo sve do 2005. I ta je knjiga sada gotova.
Za vrijeme pisanja moje se pamćenje postupno vraćalo. Zahvaljujući tome, u rujnu 2005. kada sam završio knjigu, bio sam u stanju prisjetiti se puno više zbivanja. a također sam ih uspio i zapisati. Nadam se da će i nakon predaje knjige u tisak taj proces napredovati i da ću se sve vještije služiti jezikom, podjednako govornim kao i pisanim. Vjerujem da ću s vremenom nadoknaditi sposobnost pisanja, onoliko koliko je to moguće poslije afazije.
Prvi, kratki dio ove knjige tiće se Meksika. Želio sam čitatelje podsjetiti na ono što se događalo od 1990. do 1996. i što sam opisao u Dnevniku povratka. Drugi dio knjige opisuje moj život od djetinjstva sve do moga odlaska iz Poljske.
S poljskoga preveo Mladen Martić.

str.214,  meki uvez, format 14 x 20
Cijena:  150.00 kn
Internet cijena: 49.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005