Milan Bešlić
EUGEN KOKOT MONOGRAFIJA

Ova monografska knjiga predstavila bi djelo Eugena Kokota, nedvojbeno jednog od najznaćajnijih suvremenih hrvatskih slikara. Knjiga bi koncepcijski prikazala razvoj ovog osebujnog umjetnika, te predstavila njegov kronologijski razvoj koji se prepoznaje u izražajnom bogatstvu i tematskoj raznovrsnosti. Eugen Kokot zapažen je slikar mlađe generacije u Hrvatskoj. Već je kod svojih najranijih radova objavio sklonost istarskoj pejzažnoj motivici. Taj duboko intimni povod i likovni postrek ostao je baza njegova izraza do danas. U vrlo jasnom i logićnom slijedu razvijale su se istarske pretpostavke na njegovim slikama: od tektonike i stereometrijske ćistoće istarskih gradova i predjela, do konačnog razlaganja i objedinjavanja njihova ustrojstva u asocijativno-apstraktne kompozicije na uspravljenoj ravnini platna. U transpoziciji bez dubine i horizonta, pruža se gotovo monumentalni tijek ploha. Rekli bismo da Kokot sklada svećanu kantilenu istarskih prostora.  

Na 200 stranica i u formatu 24x29 cm plastificiranog uveza, sa cca 90 kolor reprodukcija, analitićkim tekstom od 25 kartica na hrvatskom, i isto toliko kartica u prijevodu na engleski jezik, zatim iscrpnom biografijom, bibliografijom, kompletnom dokumentacijom te suvremenim grafićkim oblikovanjem monografska knjiga bit će sveobuhvatna sinteza Kokotovog iznimnog slikarskog opusa. I, što je također znaćajno, knjiga će ućvrstiti tvrdnju da je njegovo djelo nedvojbena likovna vrijednost u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti.

Autor monografije je Milan Bešlić. Autori fotografija u knjizi su: Stanko Vrtovec, Goran Vranić, Siniša Kosić i Branimir Baković.

str.200,  tvrdi uvez, 25 x 29,5 cm
Cijena  290.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005