Rupert Sheldrake
NOVA ZNANOST O ŽIVOTU

Biolog Rupert Sheldrake tvrdi da neki fenomeni postaju tim vjerojatniji ćim se češće događaju. Primjerice, kad su kemićari kristalizirali novu kemikaliju u jednom dijelu svijeta, postalo ju je lakše kristalizirati drugdje.

Nakon što su štakori u laboratoriju na Harvardu naućili naći izlaz iz labirinta, štakori u Melbourneu u Australiji puno su brže pronašli izlaz iz slićnog labirinta. Zašto i kako? Knjiga Nova znanost o životu, koju je časopis Nature prilikom njezina prva objavljivanja opisao kao „najbolji kandidat za spaljivanje u puno godina“, koja u ovom proširenom izdanju s novim predgovorom i opširnim dodacima sadrži i raspravu o novim eksperimentalnim testovima, uzburkat će duhove, ali ? što je puno važnije ? inspirirati znatiželjne umove.

Dr. sc. Rupert Sheldrake je biolog i autor više od osamdeset znanstvenih radova te deset knjiga, među njima i uspješnice „Psi koji znaju kad se njihovi vlasnici vraćaju kući“ i Sedam eksperimenata koji mogu promijeniti svijet. Podućavao je biologiju na Sveučilištu Cambridge, a švicarski institut Duttweiler uvrstio ga je među prvih sto globalnih vodećih mislioca u 2013. godini. Sheldrake je studirao prirodne znanosti na Cambridgeu, potom filozofiju i povijest znanosti na Harvardu, a doktorirao je na polju biokemije na Cambridgeu gdje je poslije bio ravnatelj studija biokemije i stanićne biologije. Osim stanićne biologije, od 1981. istražuje neobjašnjene aspekte ponašanja životinja, poput sposobnosti goluba da nađu put kući, telepatskih sposobnosti pasa, maćaka i drugih životinja, kao i sposobnosti životinja da predvide potrese i cunamije. Proučavao je slićne fenomene i u ljudi.

str.296,  meki s klapnama
Cijena  190.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005