Ryszard Kapu┬?cić─?ski -32% Popust
PUTOVANJA S HERODOTOM

Poljski novinar i publicist svjetske slave Ryszard Kapu┬?ci??ski dosad je prevođen na preko 30 jezika u svijetu, a Putovanje s Herodotom prva je njegova knjiga prevedena u Hrvatskoj.
Putovanje s Herodotom autobiografsko je, povijesno, kulturološko i književno djelo koje prića o odlasku mladog poljskog novinara sredinom pedesetih u Indiju. On koji je samo želio priječi granicu, po mogućnosti fizički (zakoraćiti one metre zemlje koji odvajaju jednu zemlju od druge) odjednom dobiva zadatak otputovati u Indiju preko Rima. Tako mu se ostvaruje san da se istodobno ┬? nakon života i studija iza željezne zavjese ┬? susretne s Istokom i Zapadom, susretne sa svjetovima o kojima nije znao ništa i o kojima je trebao učiti ubrzano ne bi li mu uspjelo i izvještavati o tim svjetovima. Dar njegove urednice, netom u Poljskoj objavljeno Herodotovo izdanje Povijesti pomoći će mu ne samo u prepoznavanju svjetova nego i mijenjanju mišljenja, nadilaženju predrasuda, prihvaćanju različtosti┬?

Putovanje s Herodotom svjedoćanstvo je o susretu Ryszard Kapu┬?ci??ski s fascinantnom Herodotovom knjigom o davnim vremenima i suvremenim svjetovima Azije (Indija, Kina) i Afrike.

Upravo Herodot i njegovi zapisi stari nekoliko tisuća godina pomoći će Kapu┬?ci??skiom u prepoznavanju svijeta u kojem se našao sredinom XX. stoljeća. U anketama 2 000-te godine Ryszard Kapu┬?ci??ski proglašen je novinarom XX. stoljeća.

str.247,  meki uvez,format 14x20
Cijena:  119.00 kn
Internet cijena: 80.00 kn
 
   
   
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005