O KNJIZI
 
Ivica Jakšić ćokrić Puko

PAPAFIGO IZ šPILJE U šPILJU

Papafigo je cjelina, možda otok, kontinent ili svijet, u svakom slučaju svakodnevica koju prepoznajemo i iščitavamo na raznim razinama. Svijet je to pun živopisnih likova s jedne i došljaka s druge strane koji predstavljaju priću o sebi i teško je reči tko je domaći.
Stvarnost nije ono što se svakodnevno događa, nego i sve ono što bi se moglo dogoditi, a možda još više ono što se ne događa, a moglo je da je netko slijedio obećanja, resurse, prioritete…
Svoje storije Puko ispisuje „na svim hrvatskim jezicima“, a to znači da uz standardni jezik šarm djelu daju i lokalizmi, šatra te općepoznate izreke i citati različtih europskih jezika.
Sintagme, asocijacije, ponavljajuće prispodobe naguravaju se u Pukinu kulturnom krajoliku. Ćitatelju je taj krajolik dovoljno prepoznatljiv da Puko sve češće stavlja toćku i ne završavajući rečenice, prepuštajući završnu kreaciju (ili trajno ponavljajuću spasonosnu izreku) čitatelju.
Ivica Jakšić Ćokrić Puko, antifašistićki umjetnik, borac protiv turizma, demokracije i Coca-Cole, rođen je 6.veljače 1955.god. u Bolu na Braću – i živjet će vječno.
Do sada u AGM-u izašlo 6 njegovih naslova: Marsadura, 003 Crui/Ne/seri/katalog sudbina, Ježeva kućica (za Hrvate), Paloc kuća u kući, Samer tajm i Škuoj.

str.216,  meki uvez s klapnama 12x19 cm
Cijena  99.00 kn
 
 
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005