O KNJIZI
 
Željko Goreta

S DRUGE STRANE CILJNIKA

Djelo S druge strane ciljnika (podnaslov Bitka kod Odžaka) zapis je jednog života, u ćijem se središtu nalazi bitka za Odžak nakon netom završenog drugog svjetskog rata.

Iako zapisivać dijela biografije, koja je u svojem najdramatićnijem dijelu završila nekoliko dana nakon 25. svibnja 1945.godine, autor je s velikim naporom nastojao napraviti ratnu priću u kojoj mračne strane rata opisuje plastićno i stvarno suzdržavajući se od osobnih simpatija i antipatija.

Postoje tek pobjednici i pobijeđeni, postoji ta nedovoljno istražena bitka koja je poražene ukopala u rovove (jer druge šanse nisu ni imali), a pobjednike natjerala da iskrvare pred tim rovovima dok nisu u njih ušli. S obje strane ciljnika tepisi mrtvih ljudskih tijela i potoci krvi bili su posljedica onoga što danas i sam autor može nazvati posljednjom bitkom u Drugom svjetskom ratu, a događala se u Odžaku.

Željko Goreta rođen je 24. svibnja 1961. u Bosanskom Šamcu, s prebivalištem u Slavonskom Šamcu. Studirao je kriminalistiku. Službenik. Dragovoljac Domovinskog rata, časnik hrvatske vojske i zapovjednik satnije Hrvatske vojske, odlikovan. Knjigu S druge strane ciljnika već je objavio na engleskom jeziku: From the Other Side of the Gun.

str.260,  meki uvez s ovitkom, 16 x 24 cm
Cijena  129.00 kn
 
 
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005