O KNJIZI
 
Joško Božanić

JADRANSKI HALIEUTIKON

Knjiga „ Jadranski halieutikon“, autora Joška Božanića, posvećenu interpretaciji falkuše kao dijelu istraživanja kolektivne memorije otoka Visa, njegove usmene predaje u kontekstu globalne civilizacijske promjene koju je pokrenula informatička revolucija, prekidajući komunikaciju među generacijama. Autor sagledava posljedice globalnih mijena na matrici mikrosvijeta jednog otoka koji je do kraja 20. stoljeća uspio saćuvati svoju kolektivnu memoriju definitivnim gubitkom. Nova AGM-ova biblioteka 100 najljepših prića iz povijesti kultura na tlu Hrvatske kroz 100 paradigmatskih predmeta, koji prenose autentićnu poruku vremena u kojima su nastajali, želi isprićati povijest kultura i civilizacija koje su se smjenjivale na tlu Hrvatske. U tom smislu pojavila se i knjiga o falkuši.
Autor raspravlja o redukciji kulturnog diverziteta u suvremenom svijetu, govori o izvjesnosti posthumanog društva u kojemu akumulirana kolektivna memorija gubi svoju humanističku matricu.  Sagledava, konačno, posljedice globalnih mijena na matrici mikrosvijeta jednog otoka koji je do kraja 20. stoljeća uspio saćuvati svoju kolektivnu memoriju da bi se suoćio s njenim definitivnim gubitkom.

Nova AGM-ova biblioteka 100 najljepših prića iz povijesti kultura na tlu Hrvatske kroz 100 paradigmatskih predmeta, koji prenose autentićnu poruku vremena u kojima su nastajali, želimo isprićati povijest kultura i civilizacija koje su se smjenjivale na tlu Hrvatske.

str.112,  meki s klapnama, 18,5 x 23 cm
Cijena  90.00 kn
 
 
 
 

AGM vaša internet knjižara
 
 
 
  Košarica sadrži: 0   knjiga
  Cijena košarice: 0 kn
 

 
po naslovu knjige
po imenu i prezimenu pisca
 
 
 
 
 
 

     
copyright AGM d.o.o. 2004-2005